TUYAP Adana Tarım ve Hayvancılık Fuarı,2010

Çukurova çiftçisinin sabırsızlıkla beklediği Tarım ve Sera Bahçe ve eş zamanlı olarak yapılacak olan 4. Tarım,Hayvancılık,Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarları 4 Kasım 2010 Perşembe günü TUYAP’da başlıyor.

Tarım ve Seracılık bahçecilik alanındaki bölgenin en kapsamlı fuarlarının açılmasına son dört gün kala hazırlıkları son hızla devam ediyor. Çukurova çiftçisini Ortadoğu ile buluşturacak olan fuarlar süresince yurdun dört bir yanından ve yurtdışından Suriye, Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Bosna Hersek, Makedonya, Gana, Mısır, Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeden alım heyetleri bekleniyor.
Fuar ile eş zamanlı olarak yapılacak olan, TÜYAP Adana, Adana Tarım İl Müdürlüğü ve Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ortak organize ettiği ve alanında bölgede ilk olma özelliğindeki “Adana 1. Damızlık İnek Yarışması” , 5 Kasım 2010 Cuma günü saat 14.00’de TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Yarışmada üç farklı kategoride ilk dörde seçilen buzağı, dana ve düvelere verilecek olan birbirinden farklı ödüller de aynı gün hak edenlere takdim edilecek. Bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışmada bu yıl bölge yetiştiricileri 30 inek ile katılarak yarışacaklar.
Tarım ve Sera Bahçe fuarlarına giriş ücretsiz olup 4,5,6 Kasım tarihlerinde saat 10:00 – 20:00’de kapanış günü olan 7 Kasım tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.