Zirai Danışmanlık Sınavı

Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünden (TEDGEM) yapılan açıklamaya göre 2011 yılının ilk tarımsal danışmanlık sınavı 10 Nisan 2011 tarihinde Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi (UTEM) tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecektir. Sınavda toplam 100 soru sorulacak ve 120 dakika da süre tanınacaktır. Meslektaşlarımıza ve ilgililere duyurulur.

“Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında hazırlanan  Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esasları,  Bakanlık Makamının 18/10/2010 tarih ve 7289 sayılı Olurları ile yürürlüğe konmuştur.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının  6 ncı Maddesinin,  1 inci fıkrasında “Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı UTEM tarafından belirlenen yerlerde yapılır.” ve 6’ıncı maddesinin 3’üncü fıkrasında “Sınav tarihi ve sayısı her yıl ocak ayında ihtiyaca göre Genel Müdürlükçe belirlenir ve Genel Müdürlüğün web sitesinde ilan edilir”  hükümleri yer almaktadır. Buna göre 2011 yılında iki  defa Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı düzenlenecektir.

Yukarıdaki hükümler kapsamında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavlarından ilki 03 NİSAN 2011 tarihinde saat 10:00 da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecektir. Sınav 120 dakika sürecek, 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli  test usulüne göre yapılacaktır. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, geçme notu 70′ dir. İkinci sınav tarihi ise daha sonra duyurulacaktır.

Başvuru sırasında istenen belgeler

(1) Sınava katılmak isteyen kişilerden istenecek belgeler;

a) Sınava müracaat için Genel Müdürlükçe hazırlanan matbu kişi bilgi formu.

b) Nüfus cüzdan sureti,

c) Öğrenim durumunu gösteren belge. Tarımla ilgili Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenin durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir.

ç) Dört adet vesikalık fotoğraf,

d) Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge,

e) Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu alanda en az 5 yıl çalıştığını gösterir il/ilçe müdürlüğünce onaylı belge,

f) Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanabilir.

Sınava girecek adaylar yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte 17 ŞUBAT 2011 tarihi mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7 nci maddesi hükümleri doğrultusunda İl Müdürlüklerine, Kamu Merkez Birimlerinde görevli kişiler birimleri aracılığıyla UTEM’e başvurmaları gerekmektedir.

Sınava girecek kişilerin listesi sınavdan 15 gün önce Genel Müdürlüğümüz web sitesinde yayımlanacaktır.

Sınav Giriş Belgeleri ise UTEM web sitesinden alınacak olup, sınava giriş ücretleri UTEM tarafından belirlenerek web sitelerinde yayımlanacaktır.

Bu konuda detaylı bilgiye Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerinden ulaşılabilecektir.

You may also like...

11 Responses

  1. asistan dedi ki:

    sınavın başvuru tarihini öğrenebilir miyim?

  2. Altan Yılmaz dedi ki:

    Eline saglık kardeşim…

  3. ismail çalışkan dedi ki:

    ben 3 .sınıf da okuyorum bu sınava girmem mümkün mü ?

  4. SAVAŞ dedi ki:

    Ne işe yarar bu sınavdan alınacak belge. Bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim…

  5. Hakan YAZAR dedi ki:

    Arkadaşlar zirai ilaç bayiliği yönetmeliğine göre bu sınavdan geçer not alıp 3 sene stajyer olarak çalışırsanız sizler de kendi zirai ilaç bayinizi açabilirsiniz.

  6. mehmet dedi ki:

    mezun oldugu bölüm dışında diyor. yani ben 2 yıllık tarım dışında bir bölüm mezunuyum 5 yılıdan beri ilaç bayiligi var bu giriş şartına uyuyomu yoksa tarımdan mezun herhangi birindenmi mezun olmak gerekiyor

  7. berketutuncuoglu dedi ki:

    arkadaşlar diğer sınav ne zaman bir bilgisi olan var mı ve başvuru tarihleri tahmini olarak ne zaman açıklanır??

  8. mutlu akgündüz dedi ki:

    ben ogrenciyim ve tarla bitkileri ogrencisi ve son sınıftayım girebiliyormuyum bilgilendirirsenız sevinirim

  9. yunus dedi ki:

    BEN 2 SINIFTAYIM SINAVA GİRMEM MÜMKUNMU

  10. baver dedi ki:

    mezunluk şarttır şart

  11. ahmet dedi ki:

    ben bu sene 3. sınıfım tarımal danışmanlık ve zirai ilaç ruhsatı sınavlarına girebilirmiyim şimdi giremmezsem ne en erken ne zaman girebilirim yani mevzun olmadan girebilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.